17 mei 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Herdenkingsbanken corona onthuld

Geplaatst op: 19 september 2023

Aan de van Nahuysweg in Hasselt onthulde burgemeester Bilder dinsdagavond één van de drie coronaherdenkingsbanken die zijn geplaatst in de gemeente Zwartewaterland. De andere banken kregen een plaats in Zwartsluis en Genemuiden. De banken zijn voorzien van een gedenksteen met de tekst ‘Verbonden, Verdriet, Verlies. Voor altijd in onze herinnering (Coronaperiode 2020-2022). 

In het Oude Stadhuis blikte Bilder in aanwezigheid van zo’n twintig belangstellenden terug op deze voor Hasselt ingrijpende periode. “De coronapandemie heeft onze gemeente zeer geraakt met een blijvend verlies voor velen. Toch waren wij in staat om de draad weer op te pakken. Het ‘oude’ lijkt weer normaal maar is niet vanzelfsprekend. Er zijn altijd veel oefeningen om rampen zo goed mogelijk te kunnen bestrijden, maar daar was bij deze pandemie geen sprake van. Helaas heeft de landelijke politiek de coronaperiode niet grondig geëvalueerd. Dit is wel noodzakelijk om lessen te leren voor de toekomst. De gemeente biedt met de coronabanken een plaats om te herdenken, stil te staan bij het verlies van mensen en het gevoel van verbondenheid vasthouden in de toekomst.

Jolanda Regeling was een van de bezoekers van deze bijeenkomst. “Mijn vader is in de beginperiode van corona hieraan overleden. Ik vind het een mooie ’tastbare’ bank en plek om regelmatig naar toe te gaan om te herdenken. Het is van belang dat deze nare periode niet snel wordt vergeten”.

 

 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour