16 mei 2024 Gebruikers online: 38

Olympia haalt flink uit in Sint Jansklooster

Geplaatst op: 4 november 2023

Na de eerste driepunter vorige week lijkt Olympia 1 de zaken weer op orde te hebben. In Sint Jansklooster won de formatie van Edwin Duim maar liefst met 1-5 van VHK. Beide ploegen degradeerden afgelopen seizoen naar de vierde klasse. De coach van de Hasselter ploeg is heel blij met de geleverde teamprestatie: “We zagen dat we met heel hard werken voor elkaar dit soort resultaten kunnen bereiken.”

Die inzet werd aan het begin van de competitie nog gemist. Overigens was de eerste helft nog niet zo gemakkelijk voor Olympia. De ploeg kwam wel op voorsprong door een goal van Wouter Linde in de 13e minuut. VHK deed alleen direct iets terug vanaf de aftrap. Dat was ook een belangrijk leermoment voor Duim en zijn ploeg. “Je ziet het natuurlijk vaker dat in de euforie van een goal er verslapping ontstaat. Wij moeten leren daar veel scherper op te zijn.”

VHK had goede kansen om voor rust op voorsprong te komen, maar slaagde daar niet in. Olympia kwam frisser uit de kleedkamer en wist te profiteren van de zwakke punten van de tegenstander. Coach Duim kon in zijn instructie ook putten uit al zijn kennis van VHK, omdat hij er recent nog trainer was.
Aanvaller Brian Snijder nam drie treffers voor zijn rekening, en ook Linde mocht nog een doelpunt bijtekenen. Met de fraaie uitslag heeft de Hasselter ploeg ook het doelsaldo meer in balans gebracht, met 10 doelpunten voor en 11 treffers tegen.