19 mei 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Cursus kunstgeschiedenis door Ben van Haaster

Geplaatst op: 5 december 2023

(Adv.) In vier avonden gaat Ben van Haaster (bekend van onze eerdere cursussen kunstgeschiedenis) ons meenemen in de wereld van ‘Relaties & Contrasten II’.

Dit als opwarmer voor de binnenkort te openen expositie in Museum Belvédère, waarin de kunstcollectie van Hans en Cora de Vries centraal staat. Deze collectie in Heerenveen is samengesteld op basis van stilistische overeenkomsten en tegenstellingen tussen kunstwerken. Dit idee van een soort ‘dubbelportretten’ daagt Ben uit om er een serie lessen over te maken. Met de informatie uit de lessen zullen we deze expositie intenser kunnen beleven en zien. Want na de vier lesavonden is het mogelijk om gezamenlijk een bezoek te brengen aan het museum in Heerenveen.

Lesavonden: 11 en 18 december, 8 en 15 januari in de bibliotheek Hasselt. Excursie naar Museum Belvédère Heerenveen zaterdag 20 januari 2024. De excursie naar Heerenveen wordt besproken tijdens de lessen, geen verplichting om mee te gaan, eigen kosten (museumjaarkaart = geldig) we gaan carpoolen!

Opgave: scab-hasselt@hotmail.com of formulier in de bibliotheek Hasselt

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour