18 mei 2024 Gebruikers online: 22
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Voorbeschouwing Olympia’28 – vv Creil-Bant

Geplaatst op: 6 december 2023

Zaterdag om 14.30 uur staat de negende competitiewedstrijd voor Olympia’28 op het programma. Te gast op sportpark “’t Hoenbroeck” is vv Creil-Bant. In competitieverband een onbekende tegenstander. Wel vond er op 27 november 2021 een oefenwedstrijd plaats in Hasselt die door Olympia’28 met 3-1 werd gewonnen.

vv Creil-Bant is in 2021 ontstaan uit een fusie tussen sc Bant en sc Creil. De oprichting van deze voetbalverenigingen gaan terug naar de jaren ‘50 van de vorige eeuw. Het team van trainer Henk Sleurink is nog steeds ongeslagen en staat na 5 overwinningen en 3 gelijke spelen op een 3e plaats met 18 punten uit 8 wedstrijden en een doelsaldo van +10 (19-9).

In tegenstelling tot Olympia’28 kwamen de gasten afgelopen zaterdag wel in actie. Thuis werd er met 2-1 gewonnen van het altijd lastige Oudehaske. Volgens het verslag van Oudehaske was het Creil-Bant dat de eerste helft alleen maar in de aanval was maar slechts één keer scoorde. De enige uitval van Oudehaske op slag van rust bracht de 1-1 op het scorebord. In blessuretijd van de tweede helft stelde Creil-Bant de overwinning veilig.

Zaterdag staat trainer Edwin Duim met zijn team voor de zware opgave om een bres in de boomlange verdediging van Creil-Bant te slaan. Met 9 tegendoelpunten beschikken de gasten over de minst gepasseerde verdediging. In aanvallend opzicht doen zij het ook niet verkeerd, getuige de 19 gescoorde doelpunten. Als Duim zaterdag weer over een volledig fitte selectie kan beschikken, dan moeten er mogelijkheden liggen om de gasten puntloos huiswaarts te doen keren.

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour