18 mei 2024 Gebruikers online: 35
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Lezing over landschapsbiografie in Veldschuur op herhaling

Geplaatst op: 26 januari 2024

De Olde Maten is een uniek gebied waar nog sporen van eeuwen terug te vinden zijn in het landschap. De Gebiedsalliantie Samenwerking Olde Maten wil dit graag zichtbaar in beeld brengen door middel van een landschapsbiografie. Landschapshistoricus Erik van den Berg (van Cultuurland Advies) schreef deze landschapsbiografie. Donderdagavond 25 januari vertelde hij het verhaal van het veenweidegebied van Rouveen en Staphorst. Van Zwartewatersklooster tot Hamingen. Een volle zaal mensen luisterde aandachtig. Ook werd uitgelegd hoe je in de landschapsbiografie informatie kunt zoeken. De landschapsbiografie is te vinden op www.oldematen.nl

Om nog meer mensen de gelegenheid te geven het verhaal van de Olde Maten te horen is er nog een lezing georganiseerd. Dit is op vrijdagavond 2 februari. De avond start om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). De avond bijwonen kan alleen via opgave via www.veldschuur.net De bijdrage voor de deelname is 10 euro (inclusief koffie/thee en koek). Met uw bijdrage ondersteunt u de educatieve activiteiten van de Veldschuur.

De Gebiedsalliantie Samenwerking Olde Maten bestaat uit: Agrarische Natuurvereniging Horst & Maten, Stichting Erfgoed Zwartewatersklooster, Stichting Vrienden van de Oldematen, Staatsbosbeheer.

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour