18 mei 2024 Gebruikers online: 34

Olympia in Tollebeek weer terug bij af

Geplaatst op: 27 januari 2024

Na de uitschieter vorige week konden de mannen van Olympia 1 dat succes geen goed vervolg geven deze zaterdag. In en tegen VV Tollebeek verloor de ploeg van Edwin Duim met 2-0. “We gaven totaal niet thuis vandaag en lieten alles gebeuren tegen een tegenstander die veel feller was dan wij”, verklaart de verliezend trainer.

Vrijwel de gehele eerste helft waren de Hasselters onmachtig in de duels. Duim: “We legden ze geen strobreed in de weg om vrij te voetballen en kansen te creëren.” Dit resulteerde dan ook in doelpunten voor de thuisploeg die iets lager geklasseerd staat. Binnen de laatste vijf minuten voor rust valt zowel de 1-0 als de 2-0. Dat de ruststand niet nog hoger uitsloeg was te danken aan goed keeperswerk van Luuk Dorland die een aantal belangrijke reddingen verrichtte.

In de rust grijpt Duim rigoreus in met drie wissels: “Toen zag ik gelukkig wel een totaal ander Olympia. We hadden alleen niet geluk dat we de kansen in goals konden omzetten. We kregen genoeg mogelijkheden door goed teamspel, daar lag het niet aan.”

Door deze verliespartij ziet Olympia de tegenstander van vandaag -Tollebeek- dichterbij komen. Volgende week kan het gat van vier punten zomaar zijn gedicht als Tollebeek en/of Steenwijker Boys drie punten pakken. Olympia heeft dan een rustweek door het ongelijk aantal teams in de Vierde Klasse A Noord. Zo moet Olympia toch weer de degradatiezone in de gaten houden na de hoop juist omhoog te mogen kijken.