29 februari 2024 Gebruikers online: 43
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Onderzoek naar mening inwoners over Hasselt als Hanzestad

Geplaatst op: 7 februari 2024

Foto: archief Gerrit Slurink

Afgelopen jaar vierden we het Hanzejaar 2023. Veel toeristen bezochten de 9 Hanzesteden, waaronder ook Hasselt. Hanzesteden Marketing en de gemeenten willen graag weten wat inwoners vinden van hun Hanzestad en het toerisme. Hanzesteden Marketing laat daarom namens de 9 gemeenten een onderzoek uitvoeren.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door het onafhankelijke onderzoeksbureau I&O Research. In 2019 is een vergelijkbaar onderzoek uitgevoerd. De meerderheid van de bewoners stond toen positief tegenover de doorontwikkeling van het toerisme in Hanzestad Hasselt. Gemeente Zwartewaterland richt het onderzoek op de historische kern van Hasselt.

Vragenlijst Hanzestad Hasselt

In totaal ontvingen ruim 1300 adressen in de historische kern van Hasselt een uitnodiging om deel te nemen aan het onderzoek. Bewoners kunnen met een unieke inlogcode de enquête invullen. Uiteraard worden alle antwoorden vertrouwelijk behandeld en verwerkt. De enquête loopt tot en met 12 februari 2024.

De foto geeft een beeld van één de activiteiten in het Hanzejaar: de expositie “Hasselt van Hanze tot Hannekemaaiers”

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour