29 februari 2024 Gebruikers online: 33
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Workshop Verbindend communiceren voor mantelzorgers

Geplaatst op: 7 februari 2024

IJsselheem organiseert in de Sluuspoort, Handelskade 24 Zwartsluis, op woensdagavond  28 februari van 19.00 – 21.00 uur de workshop ‘Verbindend communiceren’. Deze workshop ondersteunt mantelzorgers in gesprekken met naasten en zorgvrager maar ook met artsen en instanties. 

Verbindend communiceren helpt contact maken met jezelf en om intenser naar elkaar te luisteren. Trainer Lia Timmer legt aan de hand van twee handpoppen het verschil uit tussen de taal van de giraf en die van de jakhals. De jakhals oordeelt, is kritisch en dwingend, leeft in afzondering en is schuw. De giraf neemt waar, communiceert vanuit het hart en staat in verbinding met zichzelf en zijn omgeving. Tijdens deze workshop leren de deelnemers hun gevoelens te benoemen en empathisch te luisteren.

Ook is er ruimte voor praktijksituaties en voorbeelden. Dit geeft meer contact en vertrouwen in jezelf, een groter inlevingsvermogen en met meer mededogen kijken naar jezelf en de ander.

Voor deelname aan deze gratis workshop opgeven voor 26 februari bij mantelzorgconsulent Lia Ruitenberg,l.ruitenberg@ijsselheem.nl of 06-13014955

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour