29 februari 2024 Gebruikers online: 28
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Informatieavond over hoogbegaafdheid bij kinderen

Geplaatst op: 8 februari 2024

Op dinsdag 12 maart is er in Genemuiden een informatieavond over hoogbegaafdheid bij kinderen. “Hoogbegaafd zijn klinkt misschien leuk, maar als het niet herkend wordt, kan het tot serieuze problemen leiden. Dat willen we als gemeente voorkomen”, zegt wethouder Jan van der Poel.

De gemeente Zwartewaterland organiseert de informatieavond samen met GelukkigHB , specialist in hoogbegaafdheid. De avond is bedoeld voor ouders, verzorgers, leerkrachten, professionals en andere betrokkenen van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen. Er zijn ervaringsdeskundige ouders aanwezig.

“Hoogbegaafdheid wordt dikwijls niet gezien. Het begint met de signalen te herkennen”, zegt Van der Poel. Zo wordt tijdens de informatieavond onder meer in gegaan op het verschil tussen begaafd en hoogbegaafd. Verder wordt gesproken over uitdagingen voor zowel leerkrachten als ouders in de omgang en opvoeding met deze kinderen.

Belangstellenden zijn welkom in ‘d Overtoom, inloop 19.00 uur en aanvang 19.30 uur. Aanmelden voor de informatieavond kan door een mail te sturen naar sociaaldomein@zwartewaterland.nl. Wie vragen heeft, mag deze vooraf indienen via hetzelfde mailadres. De vragen worden dan tijdens de informatieavond besproken.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour