29 april 2024 Gebruikers online: 15

Olympia houdt stand in Oudehaske

Geplaatst op: 10 februari 2024

Het laatste half uur van de wedstrijd werd het nog spannend in het Friese Oudehaske. Maar de Olympianen wisten de 2-3 voorsprong vast te houden en zelfs te bekronen met een vierde treffer in de  blessuretijd. Dankzij deze 2-4 winst klampt Olympia zich vast aan de brede middenmoot die is ontstaan in de Vierde Klasse A.

“Ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Oudehaske hebben wij stappen gemaakt. Zij spelen constant de lange bal en dat wisten wij te ontregelen”, vertelt een tevreden trainer Edwin Duim na de wedstrijd.

Na 36 minuten opende Olympia de score nadat Lars Bartelds een bal voortrok waarna Ruben Willems in de kluts kon scoren. De Hasselters kwamen na rust onmiddelijk op 0-2 via een doelpunt van Brian Snijder. Hij werd de diepte ingestuurd door Julian Zuidema en was trefzeker. Ook Jeffrey van de Belt pikte weer eens een goaltje mee. De spits stond al even droog maar kon zo weer wat zelfvertrouwen tanken.

Maar direct na het gejuich van de 0-3 was Oudehaske direct doeltreffend. Ook de 2-3 lag er al gauw in. Duim: “We waren minder geconcentreerd na de 0-3 voorsprong. Dat was echt een leermoment voor deze jonge groep.” Maar de Hasselters hielden dus prima stand, ook omdat Oudehaske niet de kracht had om een sterk slotoffensief te vormen.