20 mei 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Lang verwacht plan herinrichting Hoogstraat goed ontvangen

Geplaatst op: 13 februari 2024

Er is lang over gesteggeld, maar maandag was het dan zo ver: de presentatie door de gemeente van het plan Herinrichting Hoogstraat. Dit trok een volle zaal met belangstellenden in Ad’Vundum.

In de voorbereidingsfase zijn bewoners en ondernemers nauw betrokken bij het plan via een klankbordgroep. Hiermee waren al de nodige plooien gladgestreken. Medewerkers van de gemeente en de stedenbouwkundige die het ontwerp maakte waren aanwezig om vragen te beantwoorden en gemaakte keuzen toe te lichten.

Kerncoördinator Jannie Bloemers van de gemeente geeft aan dat de reacties van bezoekers op het plan veelal positief zijn. “Ook is het mogelijk om nog tips en suggesties mee te geven. Deze kunnen op een formulier worden vermeld en in de ideeënbus worden gestopt. Al deze inzendingen gaan we bekijken en waar mogelijk en wenselijk nog meenemen in de uitvoering van het plan.”

De globale planning van de herinrichting van de Hoogstraat geeft aan dat de technische uitwerking en voorbereiding uitvoering in het 2e en 3e kwartaal van dit jaar worden gerealiseerd. De start van de uitvoering staat gepland in het 1e kwartaal van 2025 gevolgd door de oplevering van dit project in het 2e kwartaal van dat jaar. Het plan is te bekijken op de site van de gemeente: https://www.zwartewaterland.nl/inrichting-hoogstraat (pdf Ontwerp Hoogstraat)

 

 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour