13 juni 2024 Gebruikers online: 36
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Broodverkoop voor diaconale projecten Grote Kerk

Geplaatst op: 12 februari 2024

In de week van 19 tot en met 24 februari worden huis-aan-huis krenten- en suikerbroden verkocht. De opbrengst daarvan is bestemd voor drie diaconale projecten van de Grote Kerk. Daarin steken jongeren in vakantietijd op verschillende de handen uit de mouwen. Met de opbrengst van de verkoop worden klusspullen aangeschaft voor de verschillende werkgroepen. Alle broden zijn gebakken door de lokale bakker Blom.

‘Groengelovig in Hasselt’ is een van de projecten. Daarin gaan jongeren van 12 t/m 15 bezig met natuur en duurzaamheid. Zo zamelen zij frituurvet, oude apparaten en lege batterijen in of gaan afval prikken langs fietspaden en wandelroutes. Ook gaan de jongeren grasmaaien of hegsnoeien bij ouderen of hulpbehoevenden.

Daarnaast is er een werkweek in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Bij het Huis van Vrede, een buurtcentrum en inloophuis, gaan tieners van 16 jaar en ouder aan de slag. Ongeacht welke achtergrond iemand heeft, iedereen is welkom bij het buurtcentrum. In het gebouw zelf zullen diverse klus -en schoonmaakwerkzaamheden plaatsvinden, maar ook trekken zij de buurt in om anderen te helpen.

Het derde project is een 18+ Werkweek in Roemeniƫ. Jongeren werken daar onder de Roma-bevoljing. In de plaats Cluj gaan zij helpen met het bouwen aan een huis voor een grote familie. Ook wordt er een kinderclub georganiseerd en worden er sportactiviteiten gehouden voor de tieners ter plaatse.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour