28 april 2024 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Memory Lane (ingezonden)

Geplaatst op: 2 maart 2024

Over grootgroeien
aan de oevers van het Zwartewater

We werken aan een project over de (recente) cultuurgeschiedenis van de Zwartewatersteden. ‘Koraapn, Bleistartn, Blauwvingers en Skoapekuukies’ over grootgroeien aan de randen van het Zwartewater. Periode 1960-1990; de era onmiddellijk voorafgaand aan de brede inzet van homecomputers en introductie van het world wide web.
Rode draad is de volgende vraag die we vijfenzestig inwoners voorleggen:

Welke song, plaat/artiest, staat als een monument in je geheugen gegrift en is onlosmakelijk verbonden met een herinnering/gebeurtenis die je never-nooit bent vergeten. Een verhaal dat je in maximaal 400 woorden met ons deelt.

Het mag over ‘van alles en nog wat’ gaan.
De enige eis is dat er een relatie bestaat met ‘grootgroeien aan de oevers van het Zwartewater’.
Dat is breed gedacht; de rivier is ons ‘culturele stroomgebied’, muzikale herinneringen onze taal.

We zoeken geen cliché-verhalen, maar bij voorkeur bijdragen die wat dieper gaan, eerlijk en transparant, to the point en recht door zee. Houd rekening met privacy-gevoeligheden. De auteurs maken de keus welke verhalen geplaatst worden. Het staat iedereen vrij te reageren. Een aantal inwoners wordt rechtstreeks de vraag voorgelegd of ze mee willen werken.
Vertel je verhaal, en maak deel uit van het Memory Lane gezelschap.
We gebruiken twee foto’s: een recente, kunstzinnig gestylde prent, en eentje uit je jonge jaren.

Denk erover na, geef je herinneringen de ruimte, en wie weet maak je deel uit van een cultuur-historisch monument dat z’n gelijke niet kent.
Wanneer je geen taalkundige ster bent, komen we graag bij je langs om je bijdrage vast te leggen. Alle bijdragen worden zorgvuldig nageplozen op taal- en stijlbloepers.

Voor de goede orde: de bijdrage van jullie, de vijfenzestig verhalenvertellers, is ingebed in een breder palet van gebeurtenissen en events uit de achter ons liggende jaren.
Cultuurdragers, het uitgaansleven, verenigingen, concerten, de mores, het landschap van toen; het wordt allemaal meegenomen in de uitgave.

Ons streven is een taal- en beeldgericht historisch monument te realiseren, een belevingsgerichte uitgave over een periode die al ver achter ons ligt, en het verdient gememoreerd en geconserveerd te worden. Komende periode wordt gebruikt om het initiatief regio-breed onder de aandacht te brengen. Zin om mee te doen? Duik in je verleden, diep verhalen en foto’s op en laat ons weten dat je ‘kandidaat’ wilt zijn. Wij staan in de startblokken. Inzendingen kunnen naar info@detekstkenner.nl.

Jan Blei
Erik Driessen

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour