29 april 2024 Gebruikers online: 37
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Opluchting en dankbaarheid in Sloten: speler Sleat buiten gevaar

Geplaatst op: 5 maart 2024

De speler van VV Sleat maakt het goed meldt de voetbalvereniging uit Sloten. Zaterdag speelde het eerste team thuis tegen Olympia 1 en eindigde de wedstrijd in mineur omdat een Sleat-speler onwel raakte. De Friese vereniging prijst meerdere aanwezigen voor de snel geboden hulp, waaronder de grensrechter van Olympia’28 Gerwin Hamstra.

“Na een duel tussen een speler van Sleat en Olympia valt de speler van Sleat neer op de grond. Scheids fluit voor een overtreding, speler van Sleat beweegt niet, teamgenoot tikt hem op de schouder, reageert nog steeds niet”, valt te lezen op de facebookpagina van Sleat. Grensrechter Hamstra gooit vervolgens zijn vlag op de grond en sprint naar de speler. Een toeschouwer pakt de AED erbij en anderen bellen 112. Al gauw komt de speler weer bij kennis en ook iets later arriveren ambulancemedewerkers die de situatie overneemt van de grensrechter.

Na wat onderzoeken hoeft de speler niet mee naar het ziekenhuis en kan hij gewoon naar huis. Wel wordt hij later verder onderzocht. De situatie liep dus goed af en de thuisclub toont zich op social media heel blij en dankbaar: “Zonder het snel reageren van de grensrechter van Olympia’28 en omstanders had dit ook heel anders kunnen aflopen. Daarvoor grote en eeuwige dank. Blijkt maar weer dat die cursussen niet voor niets zijn!”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour