9 mei 2024 Gebruikers online: 22
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Ark opent zaterdag met speciaal Paas- en Pinksterverhaal

Geplaatst op: 13 maart 2024

De Ark gaat op zaterdag 16 maart 2024 om 10:00 uur open voor bezoekers. Het museumschip zal de aankomende 3 maanden bij haven De Beer in Hasselt liggen tot na Pinksteren. De openingstijden zijn voor nu elke woensdag, zaterdag, zondag en op vakantiedagen van 10:00 tot 18:00 uur. Parkeren kan naast de bouwmarkt Hubo.

Op zaterdag 16 maart 2024 komt de Burgermeester Eddy Bilder om 15.00 uur op de Ark om de opening te vieren. De Ark is 70 meter lang, 10 meter breed en 13 meter hoog. Op vier verdiepingen met een inhoud van 2000 vierkante meter loopt de bezoeker door een interactieve expositie met scènes uit het oude en nieuwe testament.

Vecht met Goliath, ontdek dat koning Salomo 1000 vrouwen had of laat je meenemen op een reis langs de verhalen van Adam & Eva, Kaïn & Abel, Noach, Abraham, Mozes tot het Paasverhaal. Meer dan een half miljoen mensen bezochten de expositie sinds de opening in 2010.

De expositie is gemaakt door meer dan vijftien internationale kunstenaars, in opdracht en naar ideeën van Aad Peters en ontworpen door Michaela Bartonova uit Tsjechië. Over eigenaar Aad Peters: De Ark is een project van theater- en televisieproducent Aad Peters, bekend van de vele educatieve tv-programma’s zoals ‘d’r kan nog meer bij’ de Ark van Stekeltje’ en door zijn bekende rol in de Mini Playbackshow ’Bulletje’.

Kijk voor meer info op:  www.verhalenark.nl 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour