9 mei 2024 Gebruikers online: 45
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

SCAB presenteert ‘Hasselt draait door – 4 seizoenen’

Geplaatst op: 13 maart 2024

De wereld draait door was een van de best bekeken tv-programma’s ooit. De uitzending is van de buis verdwenen maar niet getreurd want op 21 maart organiseert SCAB in samenwerking met Zwartewaterland FM een betere, lokale versie: ‘Hasselt opent de lente op 21 maart’.

Donderdag 21 maart 2024 van 20.00 – 21.00 is de opname in Gasthuis Heilige Stede Hasselt (toegang gratis). Viermaal per jaar bij de opening van het seizoen wordt er in de Heilige Stede een rondetafelgesprek georganiseerd met vier gasten uit Zwartewaterland. Hierbij zijn aanwezig een gastheer, een inwoner met een boeiend beroep, een gewone inwoner van Hasselt woonachtig op een nummer 4 en een inwoner die iets speciaals heeft gedaan of gaat doen in de regio. De tafelheer gaat in gesprek met een aantal inwoners uit Zwartewaterland. Allen hebben een boeiend of actueel verhaal dat in het gesprek verder wordt uitgediept.

Vaste gasten zijn

Tafelheer/interviewer: Bas Jansen van Hasselt Actueel
Johan Langeweg: zorgt voor de ‘lente’ muziek

Eenmalige gasten op 21 maart zijn

Annemiek Zwaan: een inwoner van Hasselt op huisadres nummer 4 met een alledaags, persoonlijk verhaal.

Anna Verwaal: geboorteconsulente, verpleegkundige met moeder-kind-specialisatie. Ze reist de hele wereld af om haar kennis en inzichten te delen via lezingen en workshops.

Wim Kanis: winnaar met het grootste aantal stemmen voor ‘Verrijk je Wijk’ met het project ‘wandelpad rondom de Weede”. Wim Kanis en Fokko Douma zijn de initiatiefnemers van het wandelpad dat de verbinding vormt tussen het Kooikerspad en Ter Wee.

Deze uitzending wordt opgenomen door radio Zwartewaterland FM en uitgezonden op zaterdag 23 maart van 12.00 tot 13.00 uur en wordt herhaald op dinsdagavond 26 maart 2024.

De entree is gratis en tijdens de opname kunt u een heerlijk kopje Malers koffie drinken met iets lekkers. Na afloop kunt u nog even blijven hangen onder het genot van een drankje en hapje. Wilt u zich aanmelden om de radio-opname live bij te wonen dan kunt u zich opgeven via scab-hasselt@hotmail.com

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour