29 april 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Arkmuseum geopend in bijzijn van burgemeester

Geplaatst op: 16 maart 2024

Het drijvende Arkmuseum -gelegen bij de Hubo- opende zaterdag de deuren voor het publiek. In de middag werd dit moment feestelijk ingeluid met live-muziek, een drankje in aanwezigheid van burgemeester Eddy Bilder. Samen met Ark-eigenaar en kunstenaar Aad Peters sprak Bilder een openingswoord waarna de burgervader werd rondgeleid op het schip.

Peters kocht de Ark in 2010 en liet het ombouwen tot museum dat het nu is. Het schip legde op talloze plekken aan in buiten- en buitenland, tot in het Noorse Bergen. Peters wil met de beelden en voorstellingen in de Ark de bijbelse verhalen tot leven brengen: “Wij zijn geen kerk en zijn niet verbonden aan een religie. Wij willen de verhalen laten zien.” Bilder beaamt dat hij het belangrijk vindt dat bezoekers de bijbelverhalen leren kennen. Daar voegt hij wel de persoonlijke noot aan toe dat de expositie ‘een steentje mag bijdragen aan het wijzen op de essentie’, waarmee hij doelt op de christelijke boodschap.

Vervolgens laat Bilder zich door Peters leiden door het hele schip langs de verschillende bijbelse voorstellingen verspreidt over verschillende etages in het binnenruim.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour