27 mei 2024 Gebruikers online: 28
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Leerlingen Het Anker winnen prijs bij Tiny House Challenger

Geplaatst op: 5 april 2024

Prijswinnaars Anne Leah, Owen, Jonathan en Fleur

Na een periode van maanden voorbereiden was het vrijdag 5 april zover. De winnende ontwerpen van de Tiny House Challenge 2024 werden bekend gemaakt. Maarten Slingerland, wethouder van o.a. onderwijs en werkgelegenheid in de gemeente Zwartewaterland, reikte met projectleider Ivo Solinger de prijzen uit bij organisator CWT (Centrum voor Wetenschap en Technologie) in Genemuiden. In de categorie Creativiteit kwamen de leerlingen Anne Leah, Owen, Jonathan en Fleur van basisschool Het Anker uit Hasselt als winnaar uit de bus.

Ongeveer 125 leerlingen van basisscholen uit Genemuiden en omstreken deden mee en leverden in totaal 27 ontwerpen in. Hiervoor doorliepen zij de afgelopen maanden het programma bestaande uit 5 stappen.

Wethouder Slingerland prees het werk van de basisschoolleerlingen en juicht het initiatief van de Ontdekwerkplaats aan: “Het is heel goed en belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd kennismaken met technische beroepen en vakmanschap. Doordat ze meedoen aan een challenge als deze, ervaren ze dat techniek overal is terug te vinden. Ze gaan zelf aan de slag met techniek, denken na over duurzaamheid en zoeken binnen de opdracht naar creatieve oplossingen voor materialen, energie en gebruik van de beperkte ruimte. Echt een heel leerzame challenge”.

Kijk voor alle info en een terugblik op de Prijsuitreiking van de Tiny House Challenge 2024 op: https://www.ontdekwerkplaats.nl/5-april-prijsuitreiking-tiny-house-challenge/

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour