5 mei 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Voorbeschouwing Olympia’28 – VV Delfstrahuizen

Geplaatst op: 11 april 2024

Komende zaterdag staat de 19e competitieronde op het programma voor Olympia’28. Te gast op sportpark ’t Hoenbroeck is VV Delfstrahuizen uit de gelijknamige plaats. Het is de return van 18 november 2023 toen Olympia’28 met een 2-0 nederlaag op zak huiswaarts keerde.

Zonder aanvallers Brian Snijder en Wouter Linde konden de Hasselters maar weinig kansen bij elkaar spelen al had toenmalig trainer Duim een wedstrijd gezien waarin de teams aan elkaar gewaagd waren. Delfstrahuizen, het team van trainer Klaas Jongsma, staat na zes overwinningen, zes gelijke spelen en zes nederlagen op een 7e plaats met 24 punten uit 18 wedstrijden.

Afge-lopen zaterdag speelde de Friese ploeg thuis met 2-2 gelijk tegen Oudehaske. Olympia’28 lijkt het lek boven te hebben en boekte afgelopen zaterdag in Steenwijk een 4-0 overwinning op hekkensluiter Steenwijker Boys. Een nuttige en noodzakelijke overwinning gezien de positie op de ranglijst.

Na de winst op VHK was dit de tweede overwinning op rij voor het interim trainersduo Jordy van de Bosch en Wilco Slendebroek. Door dit resultaat passeerde men Ens op de ranglijst en staan de Hasselters nu op een 9e plaats met 21 punten uit 18 wedstrijden.  Qua verliespunten staat Olympia’28 er eigenlijk nog beter voor. Sleat dat op een 8ste plaats staat heeft namelijk 23 punten uit 19 wedstrijden. Winst zaterdag betekent dat Olympia’28 op gelijke hoogte kan komen met Delfstrahuizen maar middels een beter doelsaldo deze ook nog passeert.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour