6 mei 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Watertappunt Grintwal in gebruik genomen

Geplaatst op: 10 april 2024

wethouder Slingerland opent tappunt

Met het vullen van een flesje en het nemen van een ferme slok water nam wethouder Maarten Slingerland het watertappunt bij de Grintwal met een officieel tintje in gebruik. Dit tappunt is ontworpen en gerealiseerd op initiatief van John Assink door de Archeologische Werkgroep Zwartewaterland. 

In het ontwerp zijn vele oude materialen uit de omgeving verwerkt. Op het bord op de achterzijde van het tappunt staat informatie over de bedevaart, schelp, pelgrimsroute, voormalige boerderij en Diamanten Bolwerk.

De schelp die in het ontwerp is verwerkt staat symbool voor de opvang en verzorging van pelgrims in vroegere tijden en voor het Jacobspad uit Groningen en het Jabikspad uit Friesland waarvan het eindpunt in Hasselt ligt.

Het watertappunt ligt langs de route richting binnenstad Hasselt en de andere kant op richting Stenendijk. Hiervan wordt door vele fietsers en wandelaars gebruik gemaakt. Dus een prima plek om de dorst te lessen.

De buurtsportcoaches Zwartewaterland stelden de drinkflesjes beschikbaar om hiermee aandacht te vragen voor een gezonde levensstijl van jongeren. Denise Hommega is een van de coaches en JOGG-regisseur en geeft aan waar JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) voor staat. “Het is een aanpak om de samenleving gezonder in te richten waarin de gezonde keuze makkelijker, aantrekkelijker en normaler wordt. Eén van de JOGG thema’s is: Drink Water. Het doel is een toename van jongeren die elke dag water drinken. Het watertappunt draagt bij aan dat doel. Hierdoor wordt het makkelijk en aantrekkelijk gemaakt om water te drinken.”

 

 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour