1 mei 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Volop belangstelling voor opening toeristisch en cultureel seizoen

Geplaatst op: 13 april 2024

Na de vertoonde openluchtfilm vrijdagavond op het camperparking volgde zaterdag een dag met vele activiteiten op het gebied van toerisme en cultuur.

In de bibliotheek was al snel de nodige belangstelling om met een VR-bril de Hasselter cultuur te bekijken. In het centrum nam in de loop van de dag het aantal bezoekers op de braderie flink toe. Het Van Stolkspark was voor veel bezoekers onder fraaie weersomstandigheden het decor van optredens van het projectkoor ABBA, het jongerenkoor Rise-up en de musicalvereniging. Op de camperparking vertoonden de linedancers een aantal keren hun kunsten. Ook vond hier de roofvogelshow plaats en waren er foodtrucks. Molen de Zwaluw en de kalkovens waren ook geopend. Deze locaties trokken minder publiek, wellicht omdat deze attracties vaker te bezoeken zijn. Ook de ArcheoHotspot aan de Rosmolenstraat trok met aandacht voor pijpenkoppen en de oude schoolklas geen volle zalen.

De climax van deze dag voltrok zich zaterdagavond in het Van Stolkspark met optredens van diverse bands tijdens Music in the Park. Dit spektakel werd voor het derde jaar op rij georganiseerd door Rosalie van Lenthe en Ruthger Bergman. In de loop van de avond liep het park vol met muziekliefhebbers. Een deel van hen kwam uit Genemuiden om reden dat ook een groot aantal muzikanten uit de tapijtstad kwam. De bands Sally’s Revolt, 2 x 12 en Blackwater Rock Revival traden beurtelings met succes op.

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour