27 mei 2024 Gebruikers online: 22
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hasselter Yannick acteert in grote filmproductie

Geplaatst op: 9 mei 2024

Yannick (r) met zijn moeder Rianne (l)

“Yannick was altijd al aan het zingen als kleine jongen en sinds zijn vierde zit hij op een musicalschool.” Moeder Rianne Zoet-Wanders vertelt over de start van haar zoon op de planken. Na drie jaar geniet de net zevenjarige Yannick nog steeds van het podium. Rianne zag toen een casting voor een jeugdrol langskomen in een grote filmproductie. Dat leidde tot een succesvolle auditie en Yannick is volgend jaar op het witte doek te zien in de film Rietland van regisseur en Gouden Kalf-winnaar Sven Bresser.

Rianne: “Ze zochten jongens van zes die niet bang zijn voor kippen. Yannick is goed met dieren, dus dat was geen probleem en ik meldde hem aan voor de auditie.” Dat was eind 2023 en Rianne was die casting alweer bijna vergeten. “Toen kregen we een berichtje of we langs wilden komen in Sint Jansklooster voor auditie.” De film Rietland is gesitueerd in een niet nader bepaald rietlandschap, maar met onder meer opnamelocaties in Noordwest-Overijssel en Drenthe. Rianne: “Het is zelfs een 16-plus-film omdat er een moord wordt gepleegd.”

Kapper

“De auditie was spannend, ik moest alleen naar binnen”, vertelt de Toermalijn-leerling. Maar het ging goed en na een tijdje kwam het leuke bericht dat Yannick was uitverkoren voor de filmrol. Rianne: “Ze zeiden daarbij tegen me dat hij ook niet meer naar de kapper mocht.” De mooie lange bruine lokken zagen ze helemaal zitten voor het personage dat Yannick mocht spelen.
Begin april waren er vier draaidagen waar de jonge Hasselter werd verwacht. Het begin was niet het meest enerverend voor hem. Yannick: “Ik moest de hele dag zitten in een kerk. Dat was saai.” Rianne vervolgt: “En toen moest ook nog iets opnieuw he?” Yannick: “Ja, want ik keek in de camera, en dat mocht niet. Maar daarna ging het goed.”

Kippen

“Yannick was de jongste die op die set rondliep. Maar het was qua begeleiding goed geregeld met een kindercoach, en tussentijds werden er spelletjes gespeeld.” Zo was de tweede draaidag op een boerderij in Basse bij Steenwijk en daar kon Yannick lekker spelen tussen de opnames door. Rianne: “De derde dag mocht hij dus achter de kippen aanvangen.” Inmiddels is Yannick tijdens dit interview afgehaakt, en nodigt de interviewer uit voor een potje memory.

Na vier opnamedagen was het klaar voor Yannick, en is het afwachten wat betreft het eindresultaat. De film is in het voorjaar van 2025 te zien in de bioscoop en wordt later op tv uitgezonden door de VPRO. De twee hebben al veel zin in de première: “Op zo’n rode loper in Tuschinski zou mooi zijn.”

Yannick tijdens de opnamedagen met daar nog lange lokken
Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour