27 mei 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Voorbeschouwing vv Creil-Bant (VVCB) – Olympia’28

Geplaatst op: 9 mei 2024

De 22ste competitieronde voor Olympia’28 staat voor komende zaterdag op het programma met een uitwedstrijd in Creil tegen vv Creil-Bant. Het is de return van 9 december 2023 toen Olympia’28 thuis afgedroogd werd middels een 0-5 nederlaag. Doelpunten kwamen op naam van Robin Schaapman 3x, Hugo Beugels en Damian Pilat.

VVCB toonde zich dodelijk effectief in aanvallend opzicht en defensief hielden ze de gelederen goed gesloten. Olympia’28 kon aanvallend ook geen potten breken en de 0-5 nederlaag was zo verklaarbaar. VVCB staat na 11 overwinningen, 4 gelijke spelen en 6 nederlagen, op een 4e plaats met 37 punten uit 21 wedstrijden en een doelsaldo van +22 (51-29). Afgelopen zaterdag wist de polderploeg in Oudehaske met 3-2 te winnen. Een geweldig resultaat tegen een zeer stugge tegenstander aldus de VVCB correspondent waar de Oudehaske correspondent vond dat zij meer verdienden gezien hun spel in de tweede helft.

Olympia’28 haalde die dag uit in de thuiswedstrijd tegen nummer 3 vv Steenwijk. De gasten konden met een 6-3 nederlaag de terugreis naar Steenwijk aanvaarden. Zo blijft ons vlaggenschip ongeslagen, met 11 punten uit de laatste vijf wedstrijden, onder de interim trainers Jordy van de Bosch en Wilco Slendebroek. Mede door de overwinning steeg Olympia’28 naar een 7e plaats met 26 punten uit 21 wedstrijden en een doelsaldo van –2 (40-42). De afstand tot een plaats in de nacompetitie is iets verbeterd maar nog wel actueel met nog drie wedstrijden te gaan. Op de 11e plaats staat nu Sleat, dat met 1-0 van Ens verloor, met 23 punten en 22 wedstrijden. Spanning genoeg voor de wedstrijd van komende zaterdag. VVCB heeft door het verlies van Steenwijk en hun eigen winst nog zicht op de belangrijke derde plaats die recht geeft op nacompetitie. VVCB staat slechts drie punten achter Steenwijk en zal er alles aan gelegen zijn om zaterdag de punten thuis te houden. Uit de laatste resultaten moet de Olympia’28 selectie vertrouwen putten om ook zaterdag een goed resultaat te halen. Genoeg ingrediënten aanwezig om een mooie en spannende wedstrijd tegemoet te zien. VVCB speelt om en om thuis in Creil en Bant. Komende zaterdag is de wedstrijd aan de Toernooilaan 9 in Creil.

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour