27 mei 2024 Gebruikers online: 12
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Lokaal 5 steekt de Hoogstraat over: ‘Droom die uitkomt’

Geplaatst op: 14 mei 2024

Lennaerd bij de entree van zijn nieuwe winkelpand

Na maandenlang klussen en voorbereidingen maakt Lennaerd van Dijk deze week letterlijk de oversteek met zijn winkel Lokaal 5. Na bijna vijf jaar ondernemen in het ‘Smitje-pand’ viel hij voor het sfeervolle en ruimtelijke pand op nummer 10. Lennaerd: “Dit heeft smoel, en toen ik de kans kreeg om hier naartoe te gaan had ik geen twijfels, dit is een droom die uitkomt.”

Toen zaterdag de winkeldeur sloot voor klanten, begon de grootste klus van de dag. Met een ploeg van medewerkers, familie en vrienden werd zoveel mogelijk van de inboedel en verkoopwaren overbracht vanuit Hoogstraat 5 naar Hoogstraat 10. “Toen is echt keihard gewerkt door iedereen. Ook een vriend van me was er, die maar een uurtje had vanwege een bruiloft. Die heeft in die tijd bijna meer werk verzet dan ikzelf afgelopen dagen, fantastisch.” Voor de eigenaar van de zogeheten gemakswinkel -met onder meer wenskaarten, tijdschriften, tabak en cadeauartikelen- is toekomstbestendigheid de belangrijkste reden om te verhuizen: “Dit is naast de sfeer met de wanden en balken veel ruimtelijker en praktischer. En mocht er ooit nog meer ruimte nodig zijn, dan kan ik zelfs nog magazijnruimte opofferen.”
In het vorige pand liep Lennaerd tegen ruimtegebrek aan. “Straks kunnen mensen vanuit de ingang in één lijn door naar de kassa voor bijvoorbeeld een pakketje. Om hoek, waar ook de boeken zijn, blijft wat meer rust voor de klanten om rond te kijken.”

Ook ziet de winkelier de verhuizing als een herstart: “In het vorige pand zette ik deels een bestaande onderneming voort, op deze nieuwe plek voelt het echt helemaal als ons eigen.” Lennaerd bewaard ook warme persoonlijke herinneringen aan het monumentale pand waar hij zijn onderneming gaat voortzetten: “Als kind heb ik hier veel gespeeld bij de familie Van Dalen. Zij gunnen mij het ook echt, dat ik hier verder ga met mijn winkel.” Lennaerd ontvangt sowieso veel steun en gelukwensen van Hasselters. Ook dat maakt dat hij deze stap gaat zetten.

Lennaerd is ook heel blij met zijn ondernemende overburen DA Prima Ten Kate en Mevr. De Buurman. “Met hen werkte ik al heel goed samen, en het is fijn om straks zo dicht bij elkaar te zitten en elkaar nog meer te versterken.”
Vanaf woensdag 15 mei is de winkel geopend voor publiek. Zaterdag wordt het officieel en feestelijk met lintje doorknippen en een toast om 15.00 uur in de middag.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour