23 juli 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympia sluit moeilijk seizoen af met een glimlach

Geplaatst op: 25 mei 2024

Slendebroek (l) en Van den Bosch (r) flankeren de selectie op de euforische groepsfoto. Foto Martien Wursten

Olympia 1 stond er acht wedstrijden geleden allerbelabberdst voor. Maar na de trainerswissel is toch de zon weer voorzichtig gaan schijnen op sportpark ’t Hoenbroeck. Want sinds het aanstellen van trainersduo Jordy van den Bosch en Wilco Slendebroek is nooit meer verloren. Ook zaterdag waren de punten voor de Hasselters. Aangemoedigd door een fraaie schare supporters zegevierde de ploeg overtuigend met 0-3 in Ens en bleef het degradatiespook op afstand.

Ruben Willems was in de polder de gevierde man bij de groenwitten. Hij tekende voor alle treffers. De Hasselters waren eigenlijk de hele middag de bovenliggende partij. Na enkele goede kansen maakte Willems zijn eerste goal na 19 minuten. Hij knikte een indraaiende hoekschop van Patrick Reuvekamp in het net van de tegenstander. Toch leek het na rust nog even spannend te worden toen Thijmen van den Berg na een tweede gele kaart het veld moest verlaten. Maar Ens kon ook niet op tegen het tiental uit Hasselt. Willems bracht zo’n tien minuten later de 0-2 op het scorebord, opnieuw met het hoofd, uit een indraaiende bal van Bram Haasjes. De hattrick maakte hij kort daarna met een fraaie stift over de keeper, nadat hij veel sneller was dan de verdediging van de tegenstander. Daarna was er nog een glansrol voor keeper Luuk Dorland. Een ingeschoten penalty wist hij klemvast onschadelijk te maken. Toen was het feest in de kleedkamer, in de bus en bij terugkomst in de Olympia-kantine. Na alle stress en zorgen, die er nog steeds zijn rondom het financiĆ«le schandaal rondom de vertrokken penningmeester, werd op het veld 2023/2024 knap afgesloten.

Die supportersbus, een dubbeldekker, was overigens geregeld door de betrokken hoofdsponsor Knol Bouw. Eigenaar Herman Knol was bovendien de chauffeur van de bus. De sfeer bij de Hasselter supporters zat er meteen goed in en in Ens werd er ook vuurwerk afgestoken om de hoofdmacht te steunen naast de meegebrachte vlaggen en spandoeken.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour