13 juni 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

SV Hasselt succesvol op zomertoernooi in Genemuiden

Geplaatst op: 10 juni 2024

SV Hasselt vaardigde zaterdag zeven acroteams af voor het jaarlijkse Zomertoernooi acrobatische gymnastiek bij EGSV Genemuiden. Meerdere Hasselter teams haalden het podium.

De dag startte met een gelegenheidsteam bestaande uit Felien Douma en Liz Kosters. Omdat hun teamgenoot helaas een blessure heeft konden zij niet in hun originele samenstelling deelnemen. Met maar 1 keer in de training te hebben geoefend behaalden zij een keurige 4e plek.

Het E-jeugd trio Joan Mudde, Vera Dikken en Julia Penris was gemotiveerd om hun tot nu toe hoogst behaalde score te gaan verbeteren. Met succes! Met een score van 22.390 mochten zij een zilveren medaille mee naar huis nemen.

Het E-junioren duo Luna Visscher en Romy Boshuis lieten een mooie oefening zien. Dit werd beloond met een mooie 3e plek. Het E-junioren trio Jeslin van den Belt, Femke van Herk en Leyla Swaep lieten een zeer strakke oefening zien. Dit werd niet alleen beloond met een eerste plaats, ook kregen zij een extra medaille omdat zij de hoogste artistieke score hadden behaald.

Het E-senioren trio Tamira van der Horst, Elise van den Belt en Marit Mudde mochten ook in actie komen. Een goede oefening voor volgende week, want dan staan deze dames op het NK acrogym in Kampen. Met een klein foutje draaiden zij verder wel een goede oefening en kregen een gouden medaille. Voor het D-senioren trio Joanne Mijnheer, Sanne van Herk en Phileine Hoeve was deze wedstrijd iets meer gekleurd. Na jarenlang acrogym was dit voor Joanne haar laatste wedstrijd.

De meiden lieten zien wat ze waard waren op de vloer en lieten nog één keer hun moeilijke onderdelen zien aan de jury. Onder luid applaus van hun clubgenoten en publiek mogen ook zij tevreden terugkijken en mochten een mooie zilveren medaille mee naar huis nemen. Als laatste op de dag was er het gelegenheidsduo bestaande uit Chantal Harink en Marit Mudde. Zij hadden hun oefening aangepast en lieten een swingende dans zien. De meiden hadden veel lol samen en dit was terug te zien op de vloer. Zij mochten een gouden medaille mee naar huis nemen.  Op 15 juni mag nog één team zich opmaken voor het Nederlands Kampioenschap acro in Kampen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour