13 juni 2024 Gebruikers online: 35
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Warm onthaal bewoners woonschip Anje na brand vorig jaar

Geplaatst op: 10 juni 2024

Burgemeester Eddy Bilder en tal van aanwezigen heetten Gert Sportel en Gerard d’Arnoud een hartelijk weerzien in Hasselt met hun woonschip De Anje. Zij legden maandagmiddag weer aan op hun vertrouwde ligplaats bij De Linde.

Vorig jaar april werd daar hun verblijf ruw verstoord door een felle brand. Onder meer door crowdfunding werd het mogelijk het woonschip weer in oude staat te herstellen. Dit herstel werd uitgevoerd door scheepswerf Admiraal. Het afgelopen jaar woonden Gert en Gerard in De Bazuin, een appartement in een voormalig kerkgebouw in Zwartsluis. Zij geven aan dat ze in dit jaar door veel mensen zijn ondersteund. “Dat geeft ons en super gevoel en een welkom thuis”, laat Gert weten.

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour