23 juli 2024 Gebruikers online: 39
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Armin Spijkerman Nederlands Kampioen luchtgeweer

Geplaatst op: 8 juli 2024

Hasselter Armin Spijkerman is zaterdag Nederlands kampioen geworden in de klasse Luchtgeweer Junioren B. Dit weekend waren de Nederlandse Kampioenschappen Luchtdrukwapens in het Sportcentrum Valkenhuizen te Arnhem. Daar streden de beste luchtgeweer- en luchtpistool-schutters verschillende categorie├źn -van junioren tot veteranen- om de Nederlandse titels in de verschillende (Olympische) disciplines die het luchtdrukschieten rijk is.

Na een wedstrijd waarbij veertig schoten gelost moeten worden kwalificeerde Armin zich als tweede voor de finale. De wedstrijd van Armin ging niet zoals hij gehoopt had, er waren wat problemen met zijn schietbaan waardoor hij twee keer van plek moest wisselen in de wedstrijd.

Hierdoor was Armin uit zijn concentratie en kostte het wat moeite om weer in de wedstrijd te komen. Toch tevreden met een tweede plek kon hij deelnemen aan de finale waar het kampioenschap om draait. De beste acht schutters van de wedstrijd gaan naar de finale.

In die finale maakte Armin het erg spannend. Er moeten in totaal 24 schoten gelost worden, bestaand uit twee series van vijf schoten waarna er na elke twee schoten een deelnemer afvalt. Na tien schoten stond Armin op een zesde plek. Hierna vocht hij zich omhoog en bleef in zijn concentratie. Ondanks het vele lawaai wat uit het publiek kwam om de schutters aan te moedigen.
Met nog twee schoten te gaan pakte Armin de leiding in de finale en gaf deze niet meer af. Armin mag zich nu een jaar lang Nederlands Kampioen noemen, en zal volgend jaar zijn titel gaan verdedigen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour