29 april 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Genne geniet van het Volksfeest

Geplaatst op: 17 juni 2017

tekst en foto's: Erik Eenkhoorn

De geur van net gemaaid gras, koeien in de stal, een springkussen en muziek. Die combinatie vormt samen de perfecte sfeer tijdens het Volksfeest van de oranjevereniging van Genne aan de Klinkerweg.

Het programma bestond uit diverse spelen ,’s middags voor de kinderen tot 14 jaar, ’s avonds voor de ouderen. De bezoekers konden voor een natje en een droogje terecht in de consumptietent.

’s Middags konden de kinderen de tot en met de leeftijd van 14 jaar meedoen aan de diverse spelen. De kinderen konden deelnemen aan onderdelen en werden ingedeeld in groepen per leeftijd In totaal waren er rond de 100 kinderen, we zien de laatste jaren een toename van het aantal kinderen op de middagspelen, wat ons stimuleert hier zeker mee door te gaan. De kinderen streden om de hoogste eer, aangemoedigd door familie en bekenden.

Voor elke leeftijdscategorie had de Oranjevereniging prijzen beschikbaar gesteld. De kinderen tot de leeftijd van 6 jaar konden een aardige attentie uitzoeken. Ze genoten van de gratis limonade, ijs en spekjes. Ook de suikerspin vond gretig aftrek.

’s Avonds organiseerde de Oranjevereniging het jaarlijkse kampioenschap hooivorkgooien van Genne e.o. Het gaat hierbij om wie de meeste punten behaalde in 3 worpen, door een hooivork in een “dartbord”( een ronde hooibaal met getallen er op) te gooien. De winnaars van het hooivorkgooien waren bij de mannen Robin Zuidema en bij de vrouwen Herlinda Kloek.

In de consumptietent is voor de kleinsten kindersnoep te verkrijgen en gratis ranja, voor de ouderen zijn er naast het natje ook broodjes hamburger, beenham en gehaktballen te kopen.

Het 2e spel van de avond bestond uit met een tweetal strobalen gooien over 3 verschillende hoogtes, spijkerslaan en daarna op een duoski terug. We hadden veel deelnemers voor dit spel en het publiek reageerde enthousiast. De winnaars zijn geworden Michael en Lesly Roessink.

Na de spelen werd om 23.00 uur de verloting gehouden met als hoofdprijs een krachtige hogedrukreiniger  en vele andere leuke prijzen.

Rond 24.00u was het geslaagde feest ten einde.

Gepubliceerd door Erik Eenkhoorn

Reacties zijn gesloten.

Contour