28 april 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Drumband Fanfare zet puntjes op de i voor WMC

Geplaatst op: 17 juli 2017

De drumband van Hassels Fanfare repeteert komende week dagelijks om goed voor de dag te komen op het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. In de laatste week voor het WMC repeteert de drumband alle dagen op de velden van sportpark ’t Hoenbroeck. Woensdagavond 19 juli vindt vanaf 20.00 uur de generale of ‘uitzwaairepetitie’ plaats. 

Drie keer eerder toonde de drumband haar kunnen op het WMC en ook voor deze editie wordt keihard gewerkt om er goed voor de dag te komen. Wekelijks wordt er extra gerepeteerd, in mei werd een hele zaterdag gewerkt aan exercitie en muzikale uitvoering van de marsen en op 17 juni werd deelgenomen aan een Try-Out in Elburg. Hier werd het optreden door een jury beoordeeld, zodat men aan de hand van de juryverslagen de puntjes op de i kan zetten.

Speciaal voor deze editie van het WMC werd componist Richard Kampstra gevraagd een mars te schrijven. Met World Of Rhythm is dit een veelzijdige mars geworden met verschillende tempi, waarin de slagwerkers hun technische vaardigheden kunnen laten zien en horen. Drumband Hasselts Fanfare start haar optreden met de mars Let’s Go, geschreven door instructeur Henri Timmerman. Ook hierin laat de drumband verschillen zien in tempo en paslengte, maar zal ook een stukje zang te horen zijn. Hiermee hoopt de drumband zowel de jury als het publiek te vermaken in Kerkrade.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour