29 april 2024 Gebruikers online: 13
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Zwemvierdaagse Hasselt wordt festival

Geplaatst op: 4 juni 2018

Snorkelen, schatduiken, parels zoeken, waterballonnen vangen, lasergamen, skelterracen, spiderwebklimmen. Tijdens de zwemvierdaagse in het Hasselter Ariën Prins van Wijngaardenbad is het van maandag 18 juni t/m donderdag 21 juni ook dit jaar weer vier dagen lang feest. En dat het een feestje is, komt sinds dit jaar ook tot uiting in de naam. Het evenement gaat verder als Zwemvierdaagse Festival.

Zoals de naam van het festival al aangeeft, blijft het evenement natuurlijk draaien om de zwemvierdaagse. Dagelijks kan er van 7.00 tot 20.00 uur gezwommen worden om de felbegeerde zwemvierdaagse medaille te verdienen. Voor kinderen tot tien jaar ligt deze beloning klaar als zij elke dag tien baantjes (250 meter) zwemmen. Oudere kinderen en volwassenen ontvangen de medaille als zij dagelijks twintig baantjes (500 meter) afleggen.

Naamsverandering

Wie in alle rust baantjes wil trekken, kan het best voor 16.00 uur het zwembad in plonsen. Want dagelijks barst vanaf dat tijdstip het feest los met tal van activiteiten, die tot 20.00 uur duren. “Zwemmen is een feestje”, legt locatieleider Raymond Spijkerman uit. “Daarom vieren we de Vierdaagse vanaf dit jaar onder een naam waar het plezier vanaf spat: het Zwemvierdaagse Festival. En natuurlijk hebben we een programma samengesteld dat recht doet aan de nieuwe naam.”

Programma

Maandag staan het schatduiken, de containerrace en de eierestafette op het programma. Dinsdag kunnen bezoekers parel zoeken, lasergamen en skelterracen. Woensdag zorgen het spiderwebklimmen, waterballonnen vangen, snorkelen en schatduiken volop voor vermaak. En op de afsluitende donderdag vullen het maken van suikerspinnen en de bingo het schema. Daarnaast vormen een zweefmolen, skelterbaan en springkussen dagelijks vaste onderdelen.

Inschrijven

De zwemvierdaagse trok afgelopen jaar al meer dan 400 deelnemers. “Door er een festival van te maken, hopen we dit jaar op een nog grotere opkomst”, aldus Spijkerman. “Jong of oud, iedereen is welkom. Ook kinderen die nog geen diploma hebben. Met bandjes om en met hulp van hun ouders mogen ook zij komen zwemmen.” Meedoen aan de zwemvierdaagse kan al voor 7,- euro. Inschrijven kan aan de kassa van het zwembad of via de website www.zwembadhasselt.nl.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour