18 september 2020 Gebruikers online: 27
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Ouderen reizen in de tijd

Geplaatst op: 30 maart 2017

Met de clip van (Una) Paloma Blanca werden ouderen in de Hazelaar donderdagmiddag verwelkomd op de Buurtmiddag met ‘terug in de tijd’ als centraal thema. Henri Ringeling uit Westenholte vermaakte de ouderen met filmpjes uit vervlogen tijden.

“Ziet u hier bekenden?”, vraagt Jeanette van der Vegt aan een bewoner die net binnenkomt. “Misschien is het wel leuk als u daar dan bij gaat zitten.” Lang duurt het zoeken niet: “Kom hier maar Jannie”, nodigt een vrouw de andere uit.

“Ik dacht: ‘ik word oud’”, opent Van der Vegt even later de middag. “Ik zag net de clip en die ken ik nog van mijn jeugd. Maar tussen u voel ik me nog steeds jong hoor.”

Sommigen in de zaal wanen zich donderdagmiddag ook weer even jong. Ringeling laat diverse filmpjes uit vroeger tijden zien. Zo komt er een video uit 1940 langs, met beelden van spelletjes op het schoolplein. Voor veel van de ouderen is er herkenning.

Als de overbekende tune van ‘Swiebertje’ later door de zaal schalt, zingt menigeen mee. Even weer terug naar de tijd van toen. Precies het doel van Ringeling: Terug in de tijd.

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore