21 oktober 2020 Gebruikers online: 28
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Bezuiniging sportvelden betekent verhoging contributie’

Geplaatst op: 31 maart 2017

Bezuinigen op de sportvelden is slechts een verschuiving van kosten. Dat concludeerde Alex Klein van Olympia donderdagavond in een bijeenkomst met de gemeenteraad. Hij sprak daar namens de drie voetbalverenigingen in Zwartewaterland. Het college wil 138.000 euro bezuinigen door de sportvelden te privatiseren, maar volgens Klein kunnen de verenigingen maximaal 30.000 euro besparen.

Dat zou een verhoging van de contributie betekenen, en een forse: zo’n 60 euro per lid. “Dat betekent voor een gezin waarvan drie jongeren lid zijn, een jaarlijkse extra uitgave van 180 euro”, rekende VVD-voorman John Smits voor, die ervoor pleitte om de bezuiniging nog eens tegen het licht te houden. “Voor bepaalde categorieën gaat het om meer dan 50 procent verhoging”, legde Klein uit. “Was dat uw bedoeling?”

Het onderhoud van de velden bestaat volgens de zegsman voor 80 procent uit specialistisch werk. “Dat moet ingekocht worden. Als je dat dus bij de clubs neerlegt, is het verschuiven van de rekening. Er is maar weinig mogelijkheid tot zelfredzaamheid. Je kunt nou eenmaal niet zomaar iemand op machine zetten, want je werkt met vrijwilligers. En we hebben het nagezocht: niemand krijgt ook maar één euro.”

Gepubliceerd door admin

Eén reactie op “‘Bezuiniging sportvelden betekent verhoging contributie’”

  1. de voetbalclubs hebben al het voordeel van een kantine en soms rijendikke reclameborden langs de kant, + hebben ze een groot aantal leden die, er zijn sportvereningingen zat in zwartewaterland die á een klein aantal leden hebben geen kantine en geen reclameborden, die moeten zich allemaal zelf bedruipen en krijgen geen cent subsidie, dus de voetbal moet niet zielig gaan doen maar zijn verantwoordelijkheid nemen,zij kunnen ook bv bloembollenacties ofzo organiseren inplaats van handje op houden

Nightstore