29 november 2020 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Vluchtelingen leren taal door Nederlandse liedjes

Geplaatst op: 31 maart 2017

Uit volle borst Nederlandstalige liedjes zingen, dat blijkt voor vluchtelingen een uitstekende manier om Nederlands te leren. “Zing Nederlands met me” gebeurde al in Paradiso, Amsterdam, dus waarom ook niet in Hasselt?

Eens per maand, op donderdagavond, komen in de bibliotheek te Hasselt vluchtelingen bijeen voor een taalles. Het samen zingen is een extra activiteit waarmee nieuwe Hasselters hun taal verbeteren en wij allen plezier beleven: samen zingend de zomer tegemoet.

De dirigente op deze avonden is Svetla Anastasova. Zij is geboren in Bulgarije en is al op jonge leeftijd met muziek begonnen. Svetla heeft aan het muziekgymnasium voor Bulgaarse volksmuziek in Shiroka Laka de opleiding voor zang en instrument gevolgd. Aansluitend heeft zij aan de academie voor muziek en kunst in Plovdiv gestudeerd en haar diploma koordirectie gehaald. In Zwartsluis heeft zij ‘De Kolksluuszangers’ gedirigeerd, nu is zij de dirigente van het ‘Hasselts Mannenkoor’.

Tot aan de zomer in april, mei en juni iedere tweede donderdag van de maand, vanaf 20:00 uur. Zie voor verdere info www.scabhasselt.nl/agenda

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore

Vluchtelingen leren taal door Nederlandse liedjes

Geplaatst op:

Uit volle borst Nederlandstalige liedjes zingen, dat blijkt voor vluchtelingen een uitstekende manier om Nederlands te leren. “Zing Nederlands met me” gebeurde al in Paradiso, Amsterdam, dus waarom ook niet in Hasselt?

Eens per maand, op donderdagavond, komen in de bibliotheek te Hasselt vluchtelingen bijeen voor een taalles. Het samen zingen is een extra activiteit waarmee nieuwe Hasselters hun taal verbeteren en wij allen plezier beleven: samen zingend de zomer tegemoet.

De dirigente op deze avonden is Svetla Anastasova. Zij is geboren in Bulgarije en is al op jonge leeftijd met muziek begonnen. Svetla heeft aan het muziekgymnasium voor Bulgaarse volksmuziek in Shiroka Laka de opleiding voor zang en instrument gevolgd. Aansluitend heeft zij aan de academie voor muziek en kunst in Plovdiv gestudeerd en haar diploma koordirectie gehaald. In Zwartsluis heeft zij ‘De Kolksluuszangers’ gedirigeerd, nu is zij de dirigente van het ‘Hasselts Mannenkoor’.

Tot aan de zomer in april, mei en juni iedere tweede donderdag van de maand, vanaf 20:00 uur. Zie voor verdere info www.scabhasselt.nl/agenda

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore