26 september 2020 Gebruikers online: 29
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Irene thuis zonder uitvallers

Geplaatst op: 13 mei 2017

Geen enkele uitvaller bij Christelijk Fanfarekorps Irene. Dat liep vandaag de hele gemeente Zwartewaterland door. Doel: geld ophalen voor een nieuw uniform. Bij aankomst zong het korps haar ‘clublied’, gevolgd door een daverend applaus.

De muzikanten, de oudste is 66 en de jongste 13, liepen in totaal 25 kilometer.  “Ik had niet verwacht dat we het zouden redden zonder uitvallers”, zegt Ben Admiraal van het korps. “Er waren er ook wel een paar die het moeilijk hadden. Maar we zijn weer terug en dat is belangrijk.”

Op een paar spetters na, hield Irene het droog vandaag. “We hebben ontzettend geboft met het weer. En wat we gehad hebben, kun je geen buitjes noemen. We hebben eigenlijk achter de bui aan gewandeld.”

Al eerder, nu elf jaar geleden, liep Irene de gemeente door. Admiraal sluit niet uit dat het vaker gaat gebeuren. “Op de lange termijn is dit zeker voor herhaling vatbaar. Maar je moet het niet elke week doen.” Deze keer was er wel meer publiciteit dan toen. “Er stonden overal enthousiaste mensen langs de kant, waar we applaus van kregen.”

Iedereen is moe, zegt Admiraal. “Maar wel voldaan: je hebt een grens verlegd, en dat geeft een goed goed gevoel. En het is heel goed voor de teambuilding.”

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore