24 september 2020 Gebruikers online: 42
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

SCAB op zoek naar uitbreiding

Geplaatst op: 24 mei 2017

'Eten anders' stond tijdens de jubileumweek weer eens op de agenda. Foto: Piet Folkersma

De SCAB gaat weer een beetje terug naar haar ‘roots’. De stichting is 25 jaar geleden opgericht om de taken en functie van de bibliotheek te verbreden, meer te zijn dan een uitleenbibliotheek. “Om de bibliotheek in 2017, in een samenleving waar social-media en digitalisering een steeds grotere rol spelen, in stand te houden is dit alleen nog maar actueler geworden”, vindt het bestuur van SCAB.

Dit past ook, volgens hen, heel goed bij de doelstelling van de bibliotheek: Een laagdrempelige, publieke voorziening die mensen helpt in hun persoonlijke ontwikkeling. De bibliotheek stelt zich ten doel dat iedereen volwaardig en zelfstandig aan de samenleving kan deelnemen. “Kortom een plek waar mensen kunnen ontwikkelen, ontspannen, ontmoeten en ontdekken.”

SCAB wil haar activiteiten in het algemeen uitbreiden. Naast de reguliere maandelijkse activiteiten (leesclub, film, lezingen, cursussen, concerten en theater) gaat de SCAB onderzoeken of zij weer eens een ‘grotere’ activiteit kan organiseren zoals in de voorgaande jaren. “Denk aan ‘Alice in Wonderland’ in het park, de kunstroute of bijzondere try-outs van theater- en muziekvoorstellingen”, noemt Corrie Folkersma van SCAB op op.

Op dit moment worden alle activiteiten (in 2016 totaal 37) georganiseerd door 14 vrijwilligers. Met al deze plannen om de activiteiten uit te breiden en de ambitie  om ‘jong’ te blijven is de SCAB op zoek naar enthousiaste 50-minners die de groep vrijwilligers komen versterken. “Maar natuurlijk ook 50-plussers zijn van harte welkom, evenals nieuwe vrienden van de SCAB.”

Wie wat tijd overheeft en een bijdrage wil leveren aan het cultuuraanbod in Hasselt en een bibliotheek vol activiteit, kan zich aanmelden als vrijwilliger en/of vriend via scab-hasselt@hotmail.com. Meer informatie is te krijgen bij voorzitter Johannes Huisma: 06-81766523.

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore