25 april 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Hé Lindo! Wil je een handtekening van me!’ (Column van Bas Jansen)

Geplaatst op: 31 mei 2017

‘Lindo Duvall naar Nacht van Hasselt’ was het bericht van mijn collega op HasseltActueel.nl. Bij het lezen van die aankondiging sprong ik acuut in de spreekwoordelijke tijdmachine naar het eind van de jaren ’90.
Het was ‘de woensdagavond van Euifeest’, oftwel dé drive-in-show in de feesttent. De optredens van Normaal op ‘de laatste zaterdag’ waren me altijd wat te rauw, maar met de dansfeesten op woensdag was ik altijd wel op plankenvloer van de tent te vinden. Een lekkere bak dansmuziek met een bekende radio-dj achter de tafel. Maar op deze betreffende woensdag tijdens Euifeest ’98 voelden we ons inmiddels te oud voor het feest in de tent. Dan maar een beetje door Hasselt dwalen. Vanaf de mooi verlichte grachten daalden we bij de sluis af om toch maar even bij de tent te gaan kijken. Net 18 jaar, maar al een paar jaar drankgerechtigd, liep ik met vrienden over de Grintwal. De show was al ten einde en om ons heen walsde het publiek over de laag plastic bierbekertjes heen. Aan de zijkant van de tent stonden wat mannen buiten te roken en af te blazen van de show. Een van onze vriendengroep, volgens mij was het Jaap, herkende de dj van dienst. Het was het jonge talent van Radio 538: Lindo Duvall, die net bij het radiostation van start was gegaan met een nachtprogramma. M’n maat riep toen, bijdehand als hij was, “Hé Lindo, wil je een handtekening van me!” Waarop de diskjockey vrolijk reageerde en naar ons toe stapte. Hij vond het vast wel grappig, van die opgeschoten Hasselter jongeren, en we kregen een leuk gesprek zo in die zomerse nacht. Dat gesprek zat vast barstens vol met ongein maar een ding is me goed bijgebleven. Of hij een liedje voor mij en vriend Bastiaan wilde draaien in zijn nachtprogramma. “Ja hoor, ga ik doen”. Liedje van keuze was de danshit opgepikt op onze Franse vakantie van Stardust. Na de toezegging gingen we vrolijk uit elkaar in afwachting of hij ‘ons’ liedje zou gaan draaien.
De week daarop stond de radio ’s nachts aan in afwachting of Lindo zijn belofte waar ging maken. Ik had mijn wijsvinger bij record-knop van mijn cassettespeler in de aanslag. En plots kwam de aankondiging: ‘Speciaal voor BaBa (Bas en Bastiaan) uit Hasselt komt hier het nummer Music sounds better with you van Stardust’.
Misschien lijkt het wat onbeduidend, maar wij vonden het helemaal te gek. Dit aanstormende dj-talent bleek zijn Hasseltse fans niet vergeten. Welkom terug in Hasselt Lindo, ik luister al jaren geen 538 meer, maar ik ben jou ook niet vergeten.

Gepubliceerd door Bas Jansen

3 reacties op “‘Hé Lindo! Wil je een handtekening van me!’ (Column van Bas Jansen)”

  1. Hey Lindo, mooi om je reactie te lezen. Misschien dat ik de 24e nog kom buurten, wellicht met mijn vriend Jaap. Groet en misschien tot gauw! Bas

  2. Heel leuk om te lezen Bas! Kan me die avond nog wel herinneren. Kom je nog ff een biertje drinken de 24e?
    Dan wisselen we weer even sterke verhalen én natuurlijk handtekeningen uit! 🙂

Contour