7 oktober 2022 Gebruikers online: 14
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Inwoners wel betrokken bij Om de Weede’

Geplaatst op: 31 mei 2017

De gemeente betrekt inwoners wel bij Hasselt Om de Weede, stelt wethouder Knol in reactie op vier bezorgde bewoners. Die stellen dat de Stadsweide niet mag verdwijnen uit het oorspronkelijke masterplan, zoals nu wordt voorgesteld. Juist die weide maakt het verschil, vinden de inwoners bij monde van Bastiaan Tamminga. Vooral de snelheid baart hen zorgen. De gemeenteraad vergadert immers morgenavond over het plan.

“Op hoofdlijnen zijn drie modellen (zogenaamde vlekkenplannen) ontwikkeld voor de verdere ontwikkeling van Hasselt Om de Weede. Dit vlekkenplan is niet in beton gegoten”, reageert Knol. “Na vaststelling door de gemeenteraad is de volgende stap uitwerking van het vlekkenplan naar een stedenbouwkundig plan, waarin onder andere het type woningen, het straatprofiel, groen, water en speelplekken worden ingevuld.”

Dat het masterplan aangepast wordt, is noodzaak, volgens Knol. “In 2016 werd duidelijk dat in de nieuwbouwwijk maximaal 600 woningen in plaats van oorspronkelijk 1200 woningen worden gerealiseerd. De ruimtelijke verkenningen hebben geleid tot het document ‘Hasselt Om de Weede Landelijk wonen in een Hanzestad’. De uitbreiding van Om de Weede wordt compacter van opzet waarbij verbinding wordt gemaakt met het omliggende landschap.”

De bewoners zullen morgenavond inspreken tijdens de raadsvergadering. “Het mooie aan de lokale overheid is dat die heel dichtbij is. Dat zou samenwerking toch gemakkelijker moeten maken. Want dat is wat wij nu zoeken, samenwerking. Zodat gemeente en bewoners in gesprek met elkaar tot een nieuw en beter voorstel kunnen komen.”

Knol belooft met hen in gesprek te gaan. “Wij vinden het belangrijk om zorgvuldig met de inwoners en hun belangen om te gaan. Bij de uitwerking van het vlekkenplan naar een stedenbouwkundig plan, gaan we de inwoners dan ook nadrukkelijk betrekken.”

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Contour