25 april 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Kira Fijn lijsttrekker nieuwe partij BGZ

Geplaatst op: 5 februari 2018

Lijsttrekker Fijn presenteert het verkiezingsprogramma aan Hasselt Actueel.

De Hasseltse Kira Fijn (44) is lijsttrekker van de nieuwe partij BuitenGewoon Zwartewaterland (BGZ). Zij is een van de mede-oprichters van de partij. Na haar op de lijst volgt Bastiaan Tamminga, ook uit Hasselt. Hij sprak onlangs in de raadsvergadering zijn waardering uit voor het nieuwe plan Om de Weede

Op de lijst van de nieuwe partij staan tien mensen, waarvan vier uit Hasselt. “We hebben de meest diverse lijst van allemaal”, zegt partijvoorzitter Eelko Felix, die zelf op 3 staat, trots. “Op alle thema’s hebben we mensen en adviseurs.”

De partij is opgericht om ‘een frisse blik’ (de werktitel van het verkiezingsprogramma) in de raad te werpen. “We willen daadkracht zien”, zegt Fijn. “Men praat vooral over inwoners en niet met inwoners. Veel blijft hangen in beschouwingen, en zaken gaan op z’n beloop.”

Tijd voor actie, vindt de partij. Met een gemiddelde leeftijd van rond de 45 willen de ‘buitengewone Zwartewaterlanders’ het verschil gaan maken in de raad. “We hopen dat mensen gaan stemmen op basis van inhoud en niet op basis van traditie”, zegt Fijn, die op minstens 1 zetel hoopt.

In de aanloop naar de verkiezingen volgt een uitgebreid interview met lijsttrekker Fijn. Meer informatie over de partij is te vinden op www.buitengewoonzwartewaterland.nl.

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Contour