1 mei 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Streekderby voor Olympia ’28

Geplaatst op: 24 oktober 2018

(door Gerrit Slurink) Komende zaterdag 27 oktober staat op sportpark “’t Hoenbroeck” in de zesde competitieronde de “Stadswegderby” tegen sc Rouveen op het programma. Voor Olympia’28 is het de vijfde wedstrijd. In de stand staat sc Rouveen ook op vier wedstrijden maar zij moeten nog 25 minuten van de gestaakte wedstrijd van 29 september tegen DSV’61 uitspelen.

Bij een 2-0 stand in het voordeel van sc Rouveen werd deze gestaakt wegens een blessure van de scheidsrechter. Deze wedstrijd is daardoor nog niet in de stand verwerkt. Vorig seizoen ontmoeten beide teams elkaar in Hasselt op 3 februari j.l.. Olympia’28 won toen met 3-2 door doelpunten van Erik v.d. Kolk 2x en Willard Visscher terwijl voor Rouveen Milan Smit en Mathias Mijnheer doeltreffend waren. Olympia’28 was toen thuis nog steeds ongeslagen. Nu is daar helaas geen sprake van maar hopelijk kunnen de supporters zaterdag de 1ste overwinning voor de thuisclub in de lopende competitie begroeten.

Het team van trainer Eddy Zwijnenberg staat momenteel op een 7e plaats met 6 punten uit 4 wedstrijden en een doelsaldo van +2 (9-7). Afgelopen zaterdag won men in eigen huis met 2-0 van Swift’64 door doelpunten van Jarno Domine en Berjan Nijboer. Een verdiende overwinning of zoals “de Drontenaar” het omschreef: “Swift’64 maakte kennis met het verbeterde Rouveen en keerde zonder punten huiswaarts”. Olympia’28 heeft afgelopen zaterdag de rode lantaarn overgedragen aan CSV’28 en passeerde ook DSV’61.

Het team van Jarrisch Keizer speelde met 2-2 gelijk tegen koploper vv Oene dat zo tegen het eerste puntenverlies opliep. Jeffrey v.d. Belt scoorde beide doelpunten voor de Hasselters. Olympia’28 staat op een 12e plaats met 1 punt uit 4 wedstrijden en een doelsaldo van -4 (7-11). Commentaar van de correspondent in Oene: “We wisten vooraf dat Olympia’28 niet op de laatste plaats thuis hoort, want zij beschikken gewoon over een leuk voetballende ploeg met aardig wat kwaliteit”. Het gelijke spel was minimaal verdient maar er had meer ingezeten. Hopelijk was dit resultaat het keerpunt na een slechte serie van drie wedstrijden en zien wij zaterdag het echte Olympia’28!! Derby’s brengen echter altijd spanning met zich mee en zijn vaak onvoorspelbaar. Dat zal zaterdag niet anders zijn maar willen Jarrisch Keizer en zijn mannen de punten thuis houden en aansluiting willen zoeken met de middenmoot, dan zal men vanaf het 1ste fluitsignaal strijd moeten leveren.

De aftrap is om 15.00 uur.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour