20 september 2020 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Informatieavond voor ‘toekomstige pleegouders’

Geplaatst op: 12 februari 2019

Trias Pleegzorg houdt 5 maart samen met gemeente een vrijblijvende informatieavond over pleegzorg in het gemeentehuis.

Ook in Hasselt zijn er kinderen en jongeren die soms tijdelijk en soms voor langere tijd niet thuis kunnen wonen. Als er geen opvangmogelijkheden in de buurt zijn, betekent dit dat een kind verder weg geplaatst wordt in een vreemde omgeving en naar een andere school moet.
Ervaringen van pleegouders.

Tijdens de informatieavond vertellen ervaren pleegouders verhalen uit hun dagelijks leven.  Pleegzorgbegeleiders geven informatie over de verschillende vormen van pleegouderschap, het opleidingstraject en de ondersteuning die Trias aan pleegouders biedt.

Eric Lieben van Trias Pleegzorg: “Vaak denken mensen dat je als pleegouder iets speciaals moet kunnen. We zoeken juist gewone mensen die zich in willen zetten voor een bijzonder kind. Stabiliteit en veiligheid kunnen bieden en openstaan voor samenwerking. Alleenstaand, getrouwd of samenwonend, (buitenshuis) werkend of thuis, met of zonder eigen kinderen; het kan allemaal. In persoonlijke gesprekken screenen we en kijken we wat elk gezin kan bieden.”

Aanvang 5 maart is om 19.30 uur. Aanmelden voor de informatieavond kan via voorpleegouders@trias-groep.nl.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore