17 januari 2021 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Coronavirus rukt rap op in Zwartewaterland (update)

Geplaatst op: 21 september 2020

De afgelopen twee dagen hebben 10 personen uit Zwartewaterland te horen gekregen dat ze positief zijn getest op COVID-19. In de afgelopen week zijn in totaal zeventien besmettingen geconstateerd in deze gemeente.

Dat blijkt uit de cijfers die het RIVM dagelijks verstrekt via haar website. Inmiddels is bekend door het bron- en contactonderzoek van de GGD dat de oorzaak van deze stijging deels terug is te leiden naar een bijeenkomst in de privésfeer in Genemuiden. “De verwachting is dan ook dat het aantal besmettingen de komende dagen gaat toenemen. Dit is een zorgelijke ontwikkeling”, aldus Burgemeester Bilder.

Eerder dit weekend liet hij al weten: “De trend is heel duidelijk, we zien een behoorlijke stijging in IJsselland. Men weet dat als deze trend voortzet, er een explosieve stijging kan volgen. Op dit moment heeft IJsselland nog geen aanvullende maatregelen, maar wij moeten ons goed houden aan de huidige maatregelen om erger te voorkomen.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore