29 juli 2021 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Vandalismegolf laat park niet links liggen

Geplaatst op: 3 november 2020

Veel Hasselters hebben het gezien of meegekregen: Hasselt wordt afgelopen periode geteisterd door een golf aan vernielingen. Nu was -zeker niet voor het eerst- ook de geliefde muziekkoepel aan de beurt. Nadat deze in het voorjaar was gereinigd en opgekalefaterd is aan de achterzijde van de koepel graffiti aangebracht. 

Daarmee is de actie buiten bereik gebleven van de camera die sinds enkele maanden vanuit de nok beelden kan brengen. Deze worden bekeken door betrokken buurtbewoners, die helaas niet de recente vandalenstreek kon waarnemen. Dezelfde bewoners hebben het plan dinsdagmiddag al de kwast te pakken om de graffiti over te schilderen.

Op social media was het afgelopen dagen dringen. De ene melding van een vernield hekwerk was nog niet binnen, en de volgende van beschadigde verlichting bij de molen stond er al op. Veel Hasselters spuien begrijpelijkerwijs hun of haar ongenoegen. Hasselt Actueel heeft maandagochtend vragen gesteld aan politie over het hoe en wat rondom deze vandalismegolf. Maar omdat zij het razend druk hebben met meldingen, was nog geen tijd gevonden om te reageren.

Gepubliceerd door Bas Jansen

5 reacties op “Vandalismegolf laat park niet links liggen”

 1. Precies, wat John zegt.

  Toen wij vroeger (20-25jr geleden) buiten waren was het “thuis komen als de lantaarnpalen aan gaan”
  Het lijkt alsof ze tegenwoordig dan juist naar buiten gaan.
  Zie steeds meer en jongere mensen op straat terwijl ze laten we eerlijk zijn al op bed zouden moeten liggen.
  Maar er zijn wel meer problemen op te lossen door de kloof tussen kind en ouder te verkleinen.
  Oorzaak ligt groot en deels bij de ouders.

 2. Die jongeren missen juist een gezond stel ouders die zorg moeten dragen voor een normale opvoeding. En ze niet om 11 uur ‘s-avonds door de straten laten zwerven….doordeweeks!

 3. Moet de politie niet eens een keer in actie komen? Razend druk met meldingen kan best zo zijn maar voorkomen van nog meer meldingen door het probleem aan te pakken lijkt mij een betere werkwijze. Zolang de jeugd het idee krijgt er mee weg te komen gaan ze niet spontaan braaf op de bank zitten.

 4. In het weekend in de avond/nacht uren gaan posten op plekken die “gevoelig” liggen wat betreft vandalisme.

 5. Missen deze jongeren zoveel zelfrespect, eigenwaarde en inlevingsvermogen dat ze zich afreageren met dit soort vernielingen?
  Hulde aan alle ouders die dit samen met hun kinderen bespreekbaar maken.

Nightstore