20 juni 2021 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Foekepotten toegestaan in kleine groepjes

Geplaatst op: 9 november 2020

Foekepotterij 2017, Foto Gerrit Slurink

Foekepotterij staat dinsdag 10 november letterlijk voorde deur. In Hasselt gaan kinderen dan zingend langs de deuren en halen daarmee snoep op. Voor veel kinderen is het iets waar zij zich op verheugen. Maar dit jaar verloopt alles anders, dus ook het foekepotten.

In Veiligheidsregio IJsselland wordt Sint Maarten (red. lees in Hasselt Foekepotterij) niet actief ontmoedigd, maar wordt wel een dringend beroep op het verantwoordelijkheidsgevoel gedaan. Directeur Arjan Mengerink van Veiligheidsregio IJsselland: “Wilt u langs de deuren met uw kind? Dat kan gewoon. Maar ga alleen met het eigen gezin of met een klein, vast groepje langs de deuren. Houd hierbij te allen tijde de anderhalve meter afstand in acht, tot elkaar en tot de bewoners. Tevens willen we mensen vragen geen activiteiten in de straat of buurt te organiseren, waarbij meerdere volwassenen bij elkaar komen.”

De veiligheidsregio hanteert hiermee de landelijke lijn die geldt voor de viering van Sint Maarten. Wel roept de veiligheidsregio op om verantwoordelijk om te gaan met deze feesten: “We kijken als veiligheidsregio graag naar wat wel kan, en met de inachtname van de maatregelen kan Sint Maarten doorgaan. Maar we hebben het virus nog niet onder controle en om die controle terug te krijgen is het van belang dat we met elkaar deze maatregelen zo goed mogelijk opvolgen. Ik reken hiervoor op u!” aldus Arjan Mengerink.

Op social media worden verschillende manieren geopperd om het zoveel mogelijk coronaproof te laten plaatsvinden. Zoals het bij voorkeur uitdelen van verpakte snoepjes en het neerzetten van een mandje op een stoel of tafel voor de deur. De meningen over het wel of niet deelnemen aan het kinderfestijn lopen uiteen. Op deze facebookpagina voor inwoners van Hasselt geven mensen aan juist wel of juist niet mee te doen, zowel wat betreft het openen van de deur als het laten meelopen van kinderen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

2 reacties op “Foekepotten toegestaan in kleine groepjes”

Nightstore