20 juni 2021 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Anna van der Breggen pakt filmprijs in Milaan

Geplaatst op: 14 november 2020

Anna van der Breggen met Burgemeester Bilder toen zij namens de gemeente werd gefeliciteerd met haar behaalde wereldkampioenschap in 2018

Anna van der Breggen is weer in de prijzen gevallen. Ditmaal niet op de fiets maar als uitvoerend producent van de documentaire Kampala Cycling Couriers. In Milaan won haar film de Mention d’Honneur op het FICTS Sport Movies & TV-festival.

De film was eerder al bekroond in het Oost-Afrikaanse land Oeganda waar het het verhaal van de documentaire zich afspeelt. De film gaat over de opstart van het eerste fietskoeriersbedrijf in de regio. In de Oegandese hoofdstad Kampala gaan vier lokale fietskoeriers onder begeleiding van een ervaren Nederlandse fietskoerier aan de slag.

In haar rol als ‘executive producer’ heeft de Olympisch kampioen vooral meegewerkt aan promotie van de docu en het onder de aandacht brengen van een breed publiek.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore