13 mei 2021 Gebruikers online: 29
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Nieuwe camping vanaf volgend jaar aan de Zwolsedijk

Geplaatst op: 18 november 2020

Barry en Stefanie met hun jongste zoon Mats voor wat de ingang gaat worden van de camping

Hasselt krijgt er een nieuwe camperplaats annex camping bij begin 2021. Barry en Stefanie van den Berg zijn druk bezig met de voorbereidingen om 25 sta-plaatsen te creëren in een weiland naast hun boerderij aan de Zwolsedijk. Deze week graasden hun koeien er nog. Ze hebben de ruimte, houden van de aanspraak en hebben met hun Rustpunt aan de dijk al een paar jaar ervaring opgebouwd als gastheer en gastvrouw.

“We speelden al eerder met de gedachte, maar ja hè, we zijn al zo druk zeg je dan tegen jezelf. Toch gaf dit voorjaar een camping-eigenaar uit Lisse, hier op bezoek bij de buren en zelf boer geweest, ons het laatste zetje in een gesprek”, vertelt Barry. “In de afgelopen zomers zagen we hier allerlei mensen langskomen, die soms ook hier hun tentje konden opzetten, en daar zit je dan ’s avonds ook even gezellig mee samen. Jonge mensen, ouderen, uit heel Nederland kwamen ze hierlangs.”

Prachtplekje
Dagelijks geniet het stel met hun kinderen van het prachtplekje waar ze vijf jaar geleden hun intrek mochten nemen. “Niemand hier in de omgeving heeft dit unieke uitzicht op de kop van de Vecht waar de rivier samenkomt met het Zwarte Water”, vervolgt Barry die als jonge stageloper al op dit erf te vinden was. Stefanie en Barry hebben vier kinderen. Alleen de tweejarige Mats gaat nog niet naar school. Het bedrijf van de Van den Bergs beslaat 35 hectare eigen grond met een veestapel van zeventig melkkoeien en 45 fokschapen.

Maar alleen het boeren willen ze niet meer. “We wonen wel achteraf, maar we zijn absoluut sociaal ingesteld”, aldus Stefanie. Barry wist zich aardig beproefd dit voorjaar. “Toen ben ik zes weken door de corona niet van huis geweest, toen miste ik echt de aanspraak. Want op een goeie dag met lekker weer krijgen we hier zo veertig gasten op het bankje.” Vanuit het Rustpunt schenken ze thee, koffie en verkopen ze ijs en verse eieren.

Steun
Vol lof zijn de twee over de gemeente Zwartewaterland die hen vanaf het eerste contact volledig steunt met de plannen. Met hen vertrouwt de gemeente erop dat de nieuwe toeristische locatie een aanwinst is voor de omgeving. “We zitten hier midden in de rust. Toch kunnen onze gasten binnen twintig minuten fietsen zowel in Hasselt als in Zwolle zijn.”

De units voor het toekomstige toiletgebouw zijn kortgeleden bezorgd. “Die gaan we nog helemaal aanpakken en rondom het sanitair gaan we bestraten. Daarnaast moet water en elektra worden aangelegd”, licht Stefanie toe.

De camping krijgt een eigen oprit vanaf de dijk. Daarmee willen ze ervoor zorgen dat er een gezonde scheiding blijft dus het kampeerterrein en het boerenbedrijf. “We willen wel heel graag het verhaal vertellen als agrariër, als gasten geïnteresseerd zijn. Maar het is niet verstandig iedereen hier rond te laten zwerven, er loopt hier ook een stier tussen en ook koeien kunnen onvoorspelbaar zijn. Er komt wel een kleine dierenweide bij de camping met wat schapen en kippen”, vertelt Stefanie die met Barry gemeen heeft dat al hun grootouders ook al boer waren.

Flinke klus
Barry is ervan overtuigd dat het toekomstige terrein dat voor de camping gaat worden gebruikt geschikte bodem biedt aan campers en caravans. De weide -vanuit Hasselt voorbij de boerderij rechts- heeft een stevige toplaag van gebaggerd zand van de rivierbodem.

Als ze onderaan de dijk staan bij wat de entree van de camping gaat worden, wordt duidelijk dat er deze winter flink geklust gaat worden. Maar Stefanie en Barry kijken met veel verwachting en vertrouwen naar het voorjaar.

Gepubliceerd door Bas Jansen

3 reacties op “Nieuwe camping vanaf volgend jaar aan de Zwolsedijk”

  1. Succes met jullie plannen. Inderdaad jullie zitten op een pracht plek, waar wij elke zomer wel een paar keer op “jullie” bankje gaan zitten.

    Heimerich en Lummy Schaapman

  2. Super! Veel succes met al het kluswerk. Vakantie in eigen land is nu het beste, dus dit gaat vast en zeker lukken!

Nightstore