26 april 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Lokaal 5 verschijnt, Vivánt verdwijnt

Geplaatst op: 13 maart 2021

Lennaerd van Dijk opent zaterdag voor het eerst zijn deuren als Lokaal 5. De nieuwe naam past bij de koers die hij sinds de overname in 2019 heeft ingezet. “Het is een lokaal geworden waar mensen elkaar ontmoeten, een soort buurthuis. Ook wil ik altijd producten verkopen van lokale ondernemers.” De vijf in de naam verwijst naar het vertrouwde adres aan de Hoogstraat wat al zo lang een winkelpand is.

Tegelijk veranderd er behalve de huisstijl zaterdag niet veel voor de klanten van Lennaerd. “Wij gaan lekker door met onze zaak.” Hij heeft de franchise-overeenkomst met Vivánt onlangs opgezegd om nog meer zelf de touwtjes in handen te nemen. De naamsverandering past ook bij het moment nu Lennaerd weer alles mag verkopen. “Tijdens de winkelsluiting ben ik wel bewust open gebleven met het postpunt. Op die manier hield ik contact met de klant.” Toch was het net als voor veel ondernemers een lastige tijd. “Maar de positieve energie is er nu weer. En het shoplicht werkt goed hier, waardoor het niet te druk wordt.”

Lokaal 5 is er dus ook voor lokale ondernemers. Zo start Lennaerd ook een samenwerking met Stefan Steenbergen van ModelMania.nl. Hasselt Actueel interviewde Stefan onlangs over de Hasselter monumenten die hij met een 3d-printer omtovert tot versies voor op de vensterbank. Na het lezen van het artikel was het contact tussen Lennaerd en Stefan gauw gelegd.
Een andere lokale ondernemer, David van Supreme Reclame, heeft de fraaie gevelreclame verzorgd die vrijdag al was aangebracht.

Los van de naamswijziging kon Lennaerd ook nog ander nieuwtje brengen. De oranje postbus voor zijn zaak, die soms voor chaotische verkeerssituaties zorgde, verdwijnt maandag voor zijn winkel. Deze krijgt een nieuwe plek bij de entree van de Hoogstraat.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour