25 april 2024 Gebruikers online: 15
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Jeroen verzorgt grafkistvervoer met de bakfiets

Geplaatst op: 2 april 2021

“Ik houd ervan mensen te helpen, juist in moeilijke tijden”. Hasselter Jeroen Steenbergen (24) kwam op een bijzonder idee: een klassieke bakfiets ombouwen voor rouwvervoer. “Er rust misschien een taboe op, om af te wijken van de standaardoptie met een auto. Maar er ontstaat in de branche een steeds diverser aanbod. In deze omgeving bestaat -naar mijn weten- deze mogelijkheid ook niet.”

Jeroen is beroepsbrandweerman en vrijwilliger bij het Hasselter korps. Vanuit hobby geboren is hij aan de slag gegaan met zijn oude ‘Huisman’-bakfiets. Met zijn twee rechterhanden heeft alles gereviseerd, gespoten en vervangen. De gloednieuwe robuuste douglas-houten bak is op maat gemaakt voor een reguliere grafkist. Jeroen ziet kansen voor zijn nieuwe vorm van dienstverlening in Zwartewaterland en directe omgeving. “Met de fiets is rustiger en is heel geschikt voor bijvoorbeeld het vervoer van kerk naar begraafplaats, als de afstand niet te groot is. Daarbij kunnen de bloemen op deze bakfiets een veel mooiere plek krijgen, zo zichtbaar op de open kist.”

Klanten kunnen de fiets met of zonder hem als chauffeur huren. Daarnaast heeft hij ook al contact gehad met verschillende uitvaartondernemers voor samenwerking.

Kijk voor meer informatie op www.bakfietsuitvaartvervoer.nl/

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour