26 april 2024 Gebruikers online: 50
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

13 initiatieven genomineerd voor stadscheque

Geplaatst op: 20 april 2021

De jury bekijkt het idee 'Ontvangst Justitie Bastion'

Een jury heeft 13 ideeën genomineerd die in aanmerking kunnen komen voor een financiële bijdrage van een zogeheten ‘stadscheque’. Met deze cheques is een bedrag te verdelen die het Hasselter stadscentrum een impuls kunnen geven. Van eerder gemelde 21 ideeën zijn er nu 9 afgevallen. Bij de afvallers zitten een aantal initiatieven die op een andere wijze in gesprek gaan met de gemeente Zwartewaterland om te kijken of plannen samen te voegen of op een ander termijn haalbaar zijn.

Onlangs zijn er pitches gehouden waar ideeën door de verschillende initiatiefnemers werden toegelicht. Na juryberaad zijn onderstaande diverse initiatieven genomineerd (in willekeurige volgorde)

Het woord is nu aan de inwoners van Hasselt, zij kiezen uiteindelijk de beste initiatieven. Vanaf woensdag 21 april tot en met uiterlijk 10 mei 15.00 uur kunnen alle inwoners van Hasselt eenmaal een stem uitbrengen. In een top 5 kan dit worden aangegeven via www.zwartewaterland.nl/stadscheques.

Op 11 mei 2021 volgt de bekendmaking van de favorieten en de uitreiking van de stadscheques. De bedragen hiervan kunnen variëren van 100 tot 2.500 euro per cheque.

Idee 1. Groots Hasselt in miniatuur

Idee 2. Banken Kop Hoogstraat

Idee 3. Wandel-app

Idee 4. Maritiem welkom   

Idee 5. Middeleeuwse Vaandels stadscentrum

Idee 6. Ontvangst Justitie Bastion

Idee 7. Boomhut in park

Idee 8. Monument Van Nahuysbrug

Idee 9. Kindermarktkraam

Idee 10. Kabouterstad

Idee 11. Promotiefilmpje Hasselt

Idee 12. Hasselt groen | Meestersteeg

Idee 13. Streetart Hanzestad Hasselt

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour