8 december 2021 Gebruikers online: 29
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Werkzaamheden Diamanten Bolwerk in januari 2022 van start

Geplaatst op: 24 november 2021

In de afgelopen periode heeft de gemeente inwoners gevraagd mee te denken over de plannen. Dit leverde veel respons op. De reacties gingen met name over groen, verharding, aankleding, verlichting en verhoogd of verdiept aanleggen. Een groot aantal van de opmerkingen zijn doorgevoerd in de plannen: zie tekening.

Vergunning verleend 

Het Diamanten Bolwerk is een rijksmonument. Daarom is het plan voor vergunningverlening voorgelegd aan de Monumentencommissie van Het Oversticht. Deze commissie heeft op deze aanvraag positief geadviseerd en de vergunning verleend. Zij vindt dat het aangepaste plan niet zorgt voor een onaanvaardbare aantasting van de monumentale waarden.

Met de aanleg van 73 parkeerplaatsen neemt de parkeerdruk in de binnenstad af. Ook komt er een wandelpad van het Zwarte Water naar de ingang van de gracht. Dit plan maakt het Diamanten Bolwerk nog aantrekkelijker voor inwoners en toeristen.

In januari 2022 gaat de uitvoering van start. Het gaat om de volgende werkzaamheden: 

– weghalen van groot deel van de huidige struiken; 

– aanleg van de 73 parkeerplaatsen; 

– aanleg van het wandelpad; 

– aanplant hagen (om het parkeerterrein heen); 

– planten van diverse bomen. 
  

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore